top of page

Taktvätt

Tralltvätt är en underhållsåtgärd för trätrallar som syftar till att återställa deras naturliga skönhet och förlänga deras livslängd genom en behandling med kiselolja.

Gösta Persson

"Väldigt nöjd kund! Trevlig personal med bra service och resultatet blev förvånansvärt bra. Saneringen gjordes för två veckor sedan och jag har sen dess inte sett några spindlar"

Vi är mycket positiva till detta företag.
Snabba, trevliga och ödmjuka inför arbetets utförande.
Spindlarna är borta, och vi kommer att anlita företaget nästa höst för vidare bekämtning av spindlarna.

Tralltvätt är en underhållsåtgärd för trätrallar som syftar till att återställa deras naturliga skönhet och förlänga deras livslängd. Processen börjar med att trallen slipas ner för att ta bort smuts, fläckar och gammal ytbehandling.

 

Efter slipningen behandlas trallen sedan med kiselolja, en naturlig olja som tränger djupt in i träet för att ge det näring och skydd. Kiseloljan bidrar till att förhindra uttorkning, sprickbildning och fuktinträngning, samtidigt som den framhäver träets naturliga färg och struktur. Resultatet är en vackrare och mer hållbar trall som är redo att möta väder och vind på nytt.

Är ni intresserade av tralltvätt? Kontakta oss idag för att få ett pris.

Hur fungerar det?

 • Regelbunden tralltvätt och behandling är viktigt för att bibehålla trätrallens utseende och hållbarhet över tid. Det hjälper till att avlägsna smuts, mögel och alger samt skyddar träet från väder och slitage.

 • Det beror på olika faktorer som väderförhållanden, användning och typ av trä. Generellt sett rekommenderas det att tvätta och behandla trallen årligen eller vartannat år för att upprätthålla dess skick.

 • Det är fullt möjligt att tvätta sin trall själv med rätt verktyg och produkter. Dock kan det vara en tidskrävande process, särskilt om trallen är stor eller har mycket smuts. I sådana fall kan det vara fördelaktigt att anlita professionell hjälp.

 • Vanligtvis tar det mellan några timmar till en dag att tvätta och behandla en trall, beroende på trallens storlek, skick och val av behandlingsmetod.

 • Vi använder oss av olika metoder beroende på trallens skick och kundens önskemål. Det kan inkludera högtryckstvätt, kemisk rengöring, slipning och behandling med träskyddsprodukter som kiselolja. Kiselolja rekommenderar vi till alla av våra kunder.

 • Kostnaden för tralltvätt och behandling varierar beroende på trallens storlek, skick och val av behandlingsmetod. Vi kan ge dig en uppskattning efter en bedömning av trallen.

 • Vi har ansvarsförsäkringar och erbjuder garantier för våra tjänster för att säkerställa kundens trygghet och tillfredsställelse.

 • Innan vi kommer för att tvätta och behandla din trall, rekommenderar vi att du flyttar eventuella möbler eller föremål från trallen och att du gör den tillgänglig för oss att arbeta på.

 • Torktiden efter behandlingen kan variera beroende på väderförhållanden och val av behandlingsmetod. Vanligtvis tar det mellan 24 till 48 timmar för trallen att torka och vara redo för användning igen.

Tips & råd

Här kan du ta del av våra tips och råd för att skapa hemglädje, inklusive hur du blir av med spindlar, städtips med mera.

Följ oss på sociala medier

 • Instagram
 • Facebook
bottom of page