• Marcus Ahlstrand

Bekämpa spindlar på din fasad

När vi åker ut för att spindelsanera hos kunder med villor är deras fasader ofta fulla med spindlar och spindelnät. Näten och spindlarna är över hela huset, fönsterbläcken är fulla med svarta prickar och det är fläckar på fasaden. Det värsta är nästan alltid främst runt lampor och på skuggsidan. Känner du igen dig? 😷😷


En lampa på en röd fasad med spindelnät.
Lampa med spindelnät

Kunderna berättar att de kämpar för att städa bort allt och att det ofta tar över 30 min av kämpande för att städa. Men efter allt kämpande tar det max 1 dygn tills spindlarna och deras nät är tillbaka.. och de skräpar ner lika mycket som innan. Om inte mer.


Spindelnät på fasadbelysning
Fasadbelysning med spindelnät

Många provar också att använda vanliga husmorstips som vinäger, såpa och radar. Många provar även att använda citron och cederträ. Det hjälper max i några dagar men är tyvärr ingen långsiktig lösning! Spindlarna kommer tillbaka...ä


Röd fasad med fönster och spindelnät
Fasad med spindelnät

För att bli av med spindlarna på fasaden måste du behandla hela objektet och alla närliggande objekt med ett certifierat medel. Nu när Anticimex inte längre ser spindlar som skadedjur är det viktigt att du hittar ett seriöst företag som ger en långsiktigt behandling.


Har du samma problem som kunderna ovan? Kontakta isåfall en seriös spindelsaneringsfirma som kan hjälpa dig bli av med spindlarna!