top of page
  • Skribentens bildPeter Nilsson

Bekämpa spindlar på din fasad

Uppdaterat: 16 feb.

När vi åker ut för att spindelsanera hos kunder med villor är deras fasader ofta fulla med spindlar och spindelnät. Näten och spindlarna är över hela huset, fönsterblecken är fulla med svarta prickar och det är fläckar på fasaden. Det värsta är nästan alltid främst runt lampor och på skuggsidan. Känner du igen dig?


En lampa på en gul fasad med spindelnät.
Lampa med spindelnät


Rostiga fläckar från spindlar på fönsterbleck
Rostiga fläckar på fönsterbleck

Kunder städar och städar

Kunderna berättar att de kämpar för att städa bort allt och att det ofta tar över 30 min av kämpande för att städa. Men efter de har städat klart genom att borsta och svabba tar det max 1 dygn tills spindlarna och deras nät är tillbaka.På grund av att kunderna har städat bort alla nät kommer de mindre spindlarna fram och får föda, vilket gör att desto mer man städar så skräpar spindlarna ner lika mycket som innan om inte mer.


Spindelnät på fasadbelysning
Fasadbelysning med spindelnät

Vanliga husmorstips mot spindlar

Många provar också att använda vanliga husmorstips som vinäger, såpa och radar. Många provar även att använda citron och cederträ. Det hjälper max i några dagar men är tyvärr ingen långsiktig lösning! Spindlarna kommer ändå tillbaka.


Det är också en utmaning att försöka täcka hela fasaden i vinäger, såpa och väldigt dyrt att täcka hela fasaden i radar.

Anlita en seriös spindelsaneringsfirma

För att bli av med spindlarna på fasaden måste du behandla hela objektet och alla närliggande objekt med ett certifierat medel. Nu när Anticimex inte längre ser spindlar som skadeinsekter är det viktigt att du hittar ett seriöst företag som ger en långsiktigt behandling.


Har du samma problem som kunderna ovan? Kontakta isåfall en seriös spindelsaneringsfirma som kan hjälpa dig bli av med spindlarna!
Comments


bottom of page