top of page
  • Skribentens bildPeter Nilsson

5 tips för att bli av med spindlar

Uppdaterat: 8 feb.


En spindel med en röd markering
Bli av med spindlar och andra insekter

Många av våra kunder frågar ofta hur de själva kan bli av med spindlarna både inomhus och utomhus. Eftersom privatpersoner inte får använda de medel som vi proffs använder, kan du istället använda vanliga produkter som du redan har hemma.


Vi har sammanställt fem bra tips på behandlingar inomhus som spindlar och andra insekter inte gillar och förhoppningsvis gör att de ger sig av.


1. CederträoljaEn flaska med cederträolja
Cederträ olja fungerar utmärkt mot spindlar

Cederträolja, med sin karakteristiska doft, är ett effektivt naturligt avskräckande medel mot spindlar. Genom att spraya den runt fönster och dörrar hindrar du spindlar från att komma in i ditt hem.


Dess naturliga egenskaper gör det till ett miljövänligt och säkert alternativ för att skydda din bostad. Cederträolja är ett hållbart sätt att undvika spindelinfestationer och bevara en spindelfri omgivning.


Kom ihåg att oljan fungerar som en förebyggande åtgärd och kan behöva förnyas över tiden. Med cederträolja kan du njuta av ett hem fritt från otrevliga överraskningar från spindlar.


2. Vinäger

En vitvinsvinäger flaska
Vitvinsvinäger går att använda

Vitvinsvinäger har många användningsområden, och att driva bort spindlar är ett av dem. Fyll en sprayflaska med vinäger och vatten och spraya i alla springor och hörn, eller var spindlarna håller till.


Gör detta varje vecka, och du kommer märka skillnad där du sprutar. Blanda 3/10 delar vinäger och 7/10 delar vatten i flaskan och spruta där du behöver.3. Kastanjenötter

Flera kastanjer på en bräda
Spindlar gillar inte kastanjer

Att placera några kastanjenötter i fönsterblecket eller längs golvlisterna kan hålla spindlar borta. Nötterna håller länge innan de blir dåliga, och även om vi inte vet varför spindlar inte gillar dem, vet vi att det fungerar.


Om du har ett större spindelproblem kan en kombination av att placera ut kastanjenötter och att spraya vinäger eller citrus vara effektivt.4. Citrus

Tre citroner med vit bakgrund
Citroner funkar mot spindlar

Det är allmänt känt att spindlar inte gillar citrus. Genom att gnugga citron där spindlar vanligtvis håller till, som på golvlister, fönsterbrädor och bokhyllor, håller de sig borta. Även möbelputs med citrondoft kan fungera.
5. Pepparmint


Pepparmintsaroma
Pepparmintsaroma

Till skillnad från oss människor avskyr spindlar pepparmint. Det enklaste sättet är att fylla en sprayflaska med pepparmintessensolja och vatten och spruta runt i huset.


Blanda 1 dl vatten med ca 15 droppar citronolja eller pepparmyntsolja, eller ta hälften av varje. Blöt en trasa med blandningen och torka av fönsterlister, dörrlister, fönsterbrädor, köksbänken, bokhyllor, etc.


Förutom att det håller möss och spindlar borta kommer ditt hem att dofta fantastiskt. Kanel och citronolja fungerar också mot spindlar.6. Vit ättika

En flaska ättikssprit
Ättikssprit funkar bra mot spindlar

Ättika är en fantastisk produkt med många användningsområden. Lukten håller myror, myggor och spindlar borta. Du kan skapa en spray genom att blanda lite ättika med vatten i en sprayflaska och spreja lösningen runt huset och gården. Lukten försvinner, men inte för spindlar, myggor och myror.


Sammanfattning

Det var våra fem tips för dig som vill hålla spindlarna borta, särskilt inomhus, med hjälp av vanliga hushållsprodukter. För att bli av med nedsmutsande spindlar utomhus rekommenderar vi att anlita en seriös spindelsaneringsfirma med expertis inom området. Lycka till!

Comments


bottom of page