top of page

5 tips för att bli av med spindlar

Uppdaterat: 31 aug.


En spindel med en röd markering
Bli av med spindlar och andra insekter

Många av våra kunder frågar ofta hur de själva kan bli av med spindlarna inomhus och utomhus. Eftersom privatpersoner inte får behandla med medel som vi proffs använder kan du använda vanliga produkter som du har hemma.


Vi har listat 5 bra tips på att behandlingar inomhus som spindlarna och andra insekter inte tycker om och förhoppningsvis ger de sig av.


1. Vinäger

En vitvinsvinäger flaska
Vitvinsvinäger går att använda

Vitvinsvinäger har många användningsområden och att driva bort spindlar är ett av dem. Fyll en sprayflaska med vinäger och vatten och spreja i alla springor och hörn, eller var de nu håller till. Gör detta varje vecka och du kommer se skillnad där du sprutar.


Fyll flaskan med 3/10 delar vinäger och 7/10 delar vatten och spruta där du behöver.


2. Kastanjenötter

Flera kastanjer på en bräda
Spindlar gillar inte kastanjer

Att placera några kastanjenötter i fönsterblecket eller längs med golvlisterna kan hålla spindlar borta. Och nötterna går att ha i huset länge innan de blir dåliga. Varför tycker spindlar inte om kastanjenötter? Vem vet. Men vi vet att det funkar märkligt nog.


Har du ett större spindelproblem är det svårt att sätta kastanjenötter i hela huset. Då kan en blandning av att placera ut kastanjenötter med att spreja vinäger eller citrus vara bra.3. Citrus

Tre citroner med vit bakgrund
Citroner funkar mot spindlar

Det är allmänt känt att spindlar hatar allt som har med citrus att göra. Genom att gnugga citron där spindlar är kända att hålla till, så som golvlister, fönsterbrädor och bokhyllor håller de sig borta. Även citrondoftande möbelputs kan funka.
4. Pepparmint


Pepparmintsaroma
Pepparmintsaroma

Till motsats från oss människor så hatar spindlar pepparmint. Det enklaste sättet är därför att fylla en sprayflaska med pepparmintessens-olja med vatten och spreja runt i huset.


Blanda 1 dl vatten med ca 15 droppar citronolja eller pepparmyntsolja eller ta hälften av varje. Blöt en trasa med blandningen och torka av fönsterlister, dörrlister, fönsterbrädor, köksbänken, bokhyllor etc.


Förutom att det kommer hålla möss och spindlar borta kommer ditt hem att dofta alldeles fantastiskt. Mot spindlar kan du även använda kanel och citronolja. Lycka till!5. Vit ättika

En flaska ättikssprit
Ättikssprit funkar bra mot spindlar

Ättika är en fantastisk produkt som fungerar till mångt och mycket. Lukten håller myror, myggor

och spindlar i schack. Du kan tillverka en spray genom att blanda lite ättika med vatten i en sprayflaska och spraya lösningen runt huset och gården. Lukten försvinner men inte för spindlar, myggor och myror.


Sammanfattning

Det var våra 5 tips för dig som vill hålla spindlarna borta framförallt inomhus med hjälp av vanliga husmorsbehandlingar. För att bli av med nedsmutsande spindlar utomhus är det bäst att anlita en seriös spindelsaneringsfirma som är kunnig inom området. Lycka till!

bottom of page