top of page
  • Skribentens bildPeter Nilsson

Få bort spindlar utomhus

Uppdaterat: 7 feb.

Under två dagar var vi i Slite på Gotland och spindelsanerade en camping för att de skulle bli av med spindlar utomhus. Totalt hade semesterbyn hela 76 stugor, en centrumanläggning med pool och restaurang samt en lång brygga med flytande bastu, där samtliga objekt hade stora problem med spindlar. Genom att vi använde ett spray mot spindlar utomhus så fick vi bort deras spindelproblem.


Ett par stugor med problem med spindlar utomhus
Stugor med spindlar utomhus

Problem med spindlar utomhus

Solsida + fasad + terrass med trädetaljer nära vatten = väldigt mycket spindlar.


Att det är mycket spindlar med just den här kombinationen beror på att det finns mycket mat för spindlar här. Exempelvis knott och mygg som gör att spindelbeståndet ökar extremt mycket.


I stugbyn fanns det spindelnät i fönsterkarmar, under taknocken, på verandan och utemöblerna. Det såg helt enkelt inte trevligt ut för deras gäster och gjorde tillvaron obehaglig för de som är rädda för spindlar.Brygga och stugor i solnedgång
Företagskund med spindlar utomhus

Att bli av med spindlarna utomhus

För att bli av med problemet hade de försökt med radar och vinäger som är vanliga husmorstips men behandlingen hjälpte bara i några dagar.


Därför kontaktade Slite Strandy oss, för att de ville få en mer långsiktig lösning på sitt spindelproblem. Vi tog deras problem på stort allvar som vi gör med alla våra kunder, eftersom spindlar förstör tillvaron.


En man som spindelbekämpar på en fasad
Spindelbekämpar på fasad

Planen som vi gav dem var att under två dagar behandla alla deras stugor, centrumanläggning och brygga. Om man behandlar hela området tar det längre tid för spindlarna att komma tillbaka, vilket vi rekommenderar till alla våra kunder med spindelproblem.


Slite Strandby med brygga och skylt
Slite Strandby är nu spindelfria

Resultatet för Slite Strandby

Redan under första dagen kunde kunden och deras gäster se att behandlingen gav effekt då spindlarna försvann. Behandlingen sitter kvar i ett par månader och vi rekommenderar att göra behandlingen igen nästa år.


Därefter kommer det att dröja två år tills nästa behandling krävs igen!
Comments


bottom of page