top of page
  • Skribentens bildPeter Nilsson

Varför Anticimex inte tar bort spindlar

Uppdaterat: 5 feb.


Anticimex kontor
Anticimex kontor

Många av våra kunder har varit i kontakt med Anticimex innan de kontaktar oss för att få hjälp att bli av med spindlarna inomhus och utomhus. Många tror helt logiskt att man kan anlita Anticimex mot spindlar eller köpa en produkt hos dem som spindelbortagningsmedel, spindelfällor eller spindel-avskräckare.


Sanningen är att Anticimex inte hjälper oss att bli av med spindlarna. Detta beror på att de anser att spindlar är nyttodjur och inte skadedjur. Råden Anticimex ger är att städa bort dem regelbundet från fasaden och ytor där de trivs utomhus med en borste. Kommer dem in så råder de att dammsuga bort dem.


En villa med väldigt mycket spindlar

Ett fönsterbleck med svarta prickar

Och det är sant att spindlar är nyttodjur, de äter mellan 400-800 miljoner ton insekter. Varje år! Men när spindlar förstör fönsterbleck, fasad och kryper in i husen och gör att man måste ha släckt utebelysning för att minimera deras tillväxt så kan det vara svårt att tycka om spindlar.


För att bli av med spindlarna inomhus är första steget att prova vanliga husmorstips som vi har skrivit om här: 5 tips för att bli av med spindlarna. Ett andra steg är att prova spindelavskräckare eller spindelfällor i huset där ni upplever att ni har mycket problem.


Ett andra steg är att kontakta en seriös spindelsaneringsfirma i ert område med erfarenhet och en proffsig process för att hjälpa er bli av med spindlarna.


Comments


bottom of page