Bli av med spindlar på balkongen

Uppdaterat: 11 juni

Många som bor i lägenheter har ofta stora problem med spindlar på balkongen och är vana att städa bort dem och dess nät var och varannan dag. Men lika snabbt som du har städat bort dem kommer dem tillbaka. Tröttsamt!

En stor takterrass med många spindlar
Balkong med spindlar

Spindlar på balkongen

På balkonger finns ofta spindlar uppe i taket, runt räcken och på fasaden. Där spinner de sina nät för att samla in mat och bygga sina bon. I vissa fall finns de till och med runt balkongdörren och alla typer av hålrum som finns på fasaden.


Spindlar utanför balkongdörr
Spindlar på fasad

För att du själv ska bli av med spindlarna är det två viktiga saker du måste tänka på. Det första är vilket medel du väljer och det andra är vart du sprutar medlet!


Välj rätt medel

Eftersom privatpersoner inte kan köpa och bruka riktiga saneringsmedel måste ni använda vanliga produkter ni har hemma och som man kan köpa på varuhus. Det medel som ger bäst resultat är oftast radar eller äppelvinäger. Det håller spindlarna borta oftast i upp till en vecka eller två.

Läs mer om olika tips.


Har ni provat olika medel men inte hittat något som hjälpt? Prova vår egna produkt Spindel-Fri nedan.Spindelsanerar en balkong mot spindlar
Spindelsanering på balkong


Spruta på rätt ställe

Men vart ska ni spruta ert medel någonstans? Detta är det nästan alla gör fel och därför inte får det resultat dem önskar. Ni måste lägga medel på ALLA skarvar, hålrum och glipor som balkongen har. Alla räcken, skarven mellan balkongen och fasaden, under era utemöbler och sladdar.


Ja, allt i princip förutom plana ytor.


Ni kan till och med behöva klättra upp på taket om ni behöver. Det viktigaste är att ni tar alla ytor, räcken och utstickande objekt.

Sprutar mot spindlar på taket övanför balkong
På taket och sprutar


Kontakta en seriös spindelsaneringsfirma

Om ni är trötta på att ha spindlar på er balkong och känner att husmorstipsen eller radar inte räcker till, se till att ni kontaktar en seriös spindelsanerings-firma som har erfarenhet och expertisen så ni blir av med spindlarna på er balkong långsiktigt!